KRIMIONLINE, KRIMI VIDEA, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Čichač toluenu bodal do desetileté dívky, soud mu potvrdil 17 let

Za pokus o vraždu a znásilnění desetileté dívky v Karviné si pachatel Michal Parai s konečnou platností odpyká 17 let ve vězení. Nejvyšší soud (NS) odmítl jeho dovolání, a potvrdil tak rozhodnutí soudů v Ostravě a Olomouci. Podle rozsudku narkoman a čichač toluenu dívce zasadil celkem 18 bodných ran. Útok přežila jen díky rychlé pomoci záchranářů.


V dovolání k Nejvyššímu soudu obhajoba poukazovala na údajné rozpory mezi znaleckým posudkem soudního lékaře a výpovědí poškozené dívky. Podle Paraie soudy hodnotily důkazy tendenčně - v jeho neprospěch. Uložený trest je podle dovolání nepřiměřeně přísný. Parai se domáhal změny právní kvalifikace z pokusu o vraždu na těžké ublížení na zdraví. Nejvyšší soud ale rozsudek nijak nezměnil.

"Svým dovoláním obviněný zpochybňuje zjištěný skutkový stav a snaží se dovolací soud přesvědčit o své verzi skutkového děje, která je však v rozporu se skutkovým zjištěním soudu prvního stupně," stojí v usnesení, které vzešlo z neveřejného zasedání senátu.

Mladík skupinu čtyř dívek ve věku od deseti do 16 let přepadl loni v dubnu. Předtím se toulal městem a okolním lesem a čichal toluen. Vytáhl nože a začal na školačky pokřikovat. Když se dívky daly na útěk, rozběhl se za nimi. Dohonil tu nejmladší. Několikrát školačku bodl do zad a boku. Když upadla na zem, strhl jí tepláky a kalhotky. Dál ji bodal a zároveň dívku nutil k orálnímu sexu.

Takto ji trýznil asi pět minut, poté utekl zpět do lesa, kde strávil noc. Policisté jej zatkli na konci dubna v bytě jeho matky. Muž absolvoval jen sedm tříd základní školy a byl často pacientem psychiatrické léčebny kvůli závislosti. Podle odborníků je možnost nápravy v jeho případě velmi nízká. K trestu se mu připočte ještě postih za dříve spáchané činy. Po sečtení obou trestů by tak měl strávit ve vězení 19,5 roku.


(Zdroj: Krimi Zprávy Ostrava)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín