KRIMIONLINE, KRIMI VIDEA, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Nemocnice zanedbala vyšetření dítěte, zaplatí přes čtyři milióny

Odškodnění 4,2 miliónu korun přiřkl ve středu Okresní soud ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku za poškození zdraví dítěte. Rodiče pětileté Elišky žalovali lékaře kvůli zanedbání povinné péče. Žalobě bylo částečně vyhověno, rodiče původně požadovali 17 miliónů korun, řekla soudkyně Kateřina Punčochářová.


Holčička byla ve dvou letech hospitalizována ve Valašském Meziříčí, lékaři však nerozpoznali herpetickou meningoencefalitidu a dívka má od té doby trvalé následky. Rodiče nechali podle České televize do té doby zdravou dívku převést do nemocnice kvůli zvýšené teplotě a křečím na tváři a u oka. Lékaři tam však neprovedli CT vyšetření, které by příčinu diagnostikovalo.

Nemocnice neměla dětského neurologa, a dívku proto poslala k neuroložce do Vsetína. Lékařka ale odmítla dítě vyšetřit kvůli jeho teplotě a analgetikům. Teprve po třech dnech rodiče prosadili, aby byla Eliška převezena do olomoucké nemocnice. Tam dítě podstoupilo CT vyšetření a magnetickou rezonanci, které potvrdily poškození dívčina mozku. Stav už ale nešel zvrátit, dívka je upoutána na lůžko a vyžaduje čtyřiadvacetihodinovou péči.

Odškodné bylo přiznáno jen ve vztahu k valašskomeziříčské nemocnici. "Vůči neuroložce to bylo zamítnuto, byla jen jedním z lékařů, za průběh léčby odpovídala nemocnice," řekla soudkyně. Mluvčí skupiny AGEL, do které nemocnice patří, řekla, že se k celé věci společnost vyjádří až po obdržení písemného rozsudku a poté, co se podrobněji seznámí s výsledkem rozhodnutí. "Do té doby nebudeme věc blíž komentovat," řekla Hana Szotkowská .

Pokud by se nemocnice odvolala, věc by řešil Krajský soud v Ostravě. Soud začal případ řešit v červnu 2011, měl k dispozici několik lékařských posudků, nakonec zadal vlastní posudek znaleckému ústavu lékařské fakulty olomoucké univerzity, který prokázal pochybení ve včasnosti diagnostiky. "Nezačalo se tak včas s léčbou," uvedla Punčochářová.


(Zdroj: Krimi Zprávy Valašské Meziříčí)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín