KRIMIONLINE, KRIMI VIDEA, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Za pokus o znásilnění školačky půjde 19letý mladík na dva roky za mříže

S dvouletým trestem, který si odpyká v nejmírnějším typu věznice, odešel v pátek z jednací síně Krajského soudu v Hradci Králové devatenáctiletý Radek Panny z Broumova na Náchodsku. Byl potrestán za pokus o znásilnění osmileté školačky a za vydírání.


Mladík se činu dopustil začátkem letošního května v domě, kde žije se svou matkou a v němž je také umístěna jedna z místních základních škol. Na chodbě potkal krátce po poledni osmiletou žákyni, která se mu zalíbila. Lstí ji vlákal do bytu, zamkl a snažil se ji přimět k nějaké formě pohlavního styku. Dívka dostala strach a začala křičet, Panny jí proto zakryl ústa, nařídil jí, aby se nehýbala, svlékl se a v její přítomnosti masturboval.

Pak dívku připravil o deset korun, když jí poručil, aby mu dala peníze, jinak že ji z bytu nepustí. Školačka mu vyhověla a slíbila, že o tom, co se stalo, nikomu neřekne. Pak teprve obžalovaný odemkl byt, přesvědčil se, že na chodbě nikdo není a dívku propustil.

Obžalovaný, jemuž hrozilo až dvanáct let za mřížemi, trest přijal, a protože práva na odvolání se vzdal i státní zástupce, rozsudek je pravomocný. Po vykonání trestu má obžalovaný povinnost podrobit se ústavnímu sexuologickému léčení.

V odůvodnění rozsudku předseda trestního senátu Petr Mráka zmínil polehčující okolnosti, mezi něž zařadil dosavadní bezúhonnost obžalovaného, skutečnost, že poškozená dívka neutrpěla fatální újmu na zdraví, ale zejména nález psychiatrů, kteří v posudku uvedli, že Panny měl v okamžiku spáchání činu téměř vymizelé ovládací schopnosti.

Souvisí to s poruchou jeho osobnosti, která má schizoidní rysy s patologickou sexuální agresivitou. Od časného dětství byl mladík v péči psychiatrů kvůli poruchám chování.

Při započtení vyšetřovací vazby by Panny mohl žádat o podmíněné propuštění příští rok v květnu. Hned poté by si jej měli převzít psychiatři. „Pokud byste jakýmkoliv způsobem své léčení mařil, soud může nařídit detenci, což je v podstatě vězení na psychiatrii,“ varoval Pannyho předseda trestního senátu Petr Mráka.


(Zdroj: Krimi Zprávy Hradec Králové)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín