KRIMIONLINE, KRIMI VIDEA, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Pardubický zastupitel Motyčka je ve vazbě kvůli drogám a krácení daně

Pardubický zastupitel městského obvodu 1 (kandidoval za Sdružení pro Pardubice) a propagátor letního kina v Pardubicích Jan Motyčka skončil ve vazbě. Policisté z pražské kriminálky si pro něj přijeli až do Pardubic a v jeho bydlišti i kanceláři provedli domovní prohlídku. Při ní našli drogy. Jeden z policistů Právu potvrdil, že se mělo jednat o zhruba deset gramů pervitinu.


Drogu však policisté našli u Motyčky náhodou, hledali něco jiného. Policisté udělali domovní prohlídky, aby zajistili účetnictví a další materiály.

Motyčku vyšetřuje pražská policie, protože je zapsaný jako majitel nebo spolumajitel několika pražských firem. Jinak ale své aktivity směřoval převážně do Pardubic.

„Pražská policie skutečně trestně stíhá dvaatřicetiletého muže z Pardubicka,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Stulíková. Policisté obvinili Motyčku z trestného činu krácení daně, poplatků a podobné povinné platby.

Podle policie měl Motyčka a další obviněný muž od roku 2006 způsobit škodu značného rozsahu. Zákon ji definuje v rozmezí půl miliónu a pěti miliónů korun. Jelikož škoda na daňových únicích byla nejméně půl miliónu korun, hrozí dvaatřicetiletému Motyčkovi až osm let ve vězení. Spolu s ním policisté stíhají ještě padesátiletého muže z Pardubic, který mu pomáhal a kryl ho.

Motyčka nikdy neskrýval svoji homosexuální orientaci a v Pardubicích stál u zrodu klubu Ptačí klec pro gaye a lesby. Své aktivity směřoval také k Febiofestu a propagaci letního kina v Pardubicích, kdy stál u jeho zrodu a pravidelně získával dotace od města. Do politiky vstoupil vloni jako nestraník a kandidoval za Sdružení pro Pardubice.

Jan Motyčka je v poslední době už třetím pardubickým politikem, který má problémy s policií. Bývalý starosta pardubického obvodu Dubina Ján Kasič byl obviněn z předávání úplatku. Starosta šestého pardubického obvodu Svítkov Milan Hromádko také odstoupí z funkce, protože ho policisté chytili za volantem opilého.


(Zdroj: Krimi Zprávy Pardubice)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČONKOVÁ VANESA
* 20.11.2008 hledaná

ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

MLYNÁŘÍK VÁCLAV
* 11.2.1969 pohřešovaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín