KRIMIONLINE, KRIMI VIDEA, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Bývalý strážník si za přepadení heren a banky odsedí osm let

Na osm let za mříže poslal ve středu Vrchní soud v Olomouci (VS) bývalého strážníka ostravské městské policie Stanislava Drobného (40) za přepadení heren a peněžního ústavu na Ostravsku. Lupič si tak odsedí o jeden rok méně, než mu letos 13. dubna určil Krajský soud v Ostravě (KS), který mu vyměřil čtyři roky za herny a pět let za banku.


Drobný, který byl původně obžalován i z dalších tří loupeží, z nichž jej ale KS neusvědčil, poprvé loupil 1. dubna 2009 v herně ve Frýdku-Místku. Tehdy tam vstoupil maskovaný kapucí pláštěnky a nožem s čepelí dlouhou patnáct centimetrů ohrožoval obsluhu, přičemž si odnesl více než pět tisíc korun.

Později, 16. května, stejným způsobem „vybral“ hernu v Havířově, odkud odešel s částkou přes osm tisíc korun. Neuspěl jen loni 14. ledna v bance v Ostravě-Zábřehu. Přítomné zaměstnankyně neměly klíče od pokladny, a tak bez lupu utekl.

Původně jej ale obžaloba vinila i z dalších tří loupeží. Dvě z nich přitom byly nejzávažnější. Při jedné použil pachatel ženu s dítětem v náručí jako rukojmí. V druhém případě zase přepadená žena z obsluhy dodnes trpí stresovou poruchou. Podle KS však neexistuje žádný přímý důkaz, že by se obžalovaný těchto loupeží dopustil.

Drobný byl z práce u městské policie propuštěn loni v dubnu. Už předtím byl ale degradován kvůli loupeži v herně v Havířově. U městské policie sloužil 11 let.

U VS se Drobný domáhal zrušení rozsudku s tím, že žádné loupeže nespáchal. Ten však jeho obhajobu neakceptoval. „Uznali jsme jen to, že krajský soud mu nesprávně vyměřil dva tresty, místo jednoho souhrnného. Toto pochybení jsme napravili a nově jsme rozhodli s tím, že na místě je osmiletý trest,“ řekl Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.


(Zdroj: Krimi Zprávy Frýdek-Místek)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

KREJČA VIKTOR
* 26.5.2006 pohřešovaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

MLYNÁŘÍK VÁCLAV
* 11.2.1969 pohřešovaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín