KRIMIONLINE, KRIMI VIDEA, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Žena ze Zlínska přežila vražedný útok, násilníkům při škrcení došly síly

Pokus o vraždu přežila šestačtyřicetiletá žena z Valašskokloboucka ve Zlínském kraji. Dva muži, kteří se ji snažili uškrtit, nechali svého počínání proto, že byli útokem vysíleni a rostly v nich obavy, že se vrátí synové oběti.


O události, ke které došlo v pátek, informovala ve středu mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Jana Macalíková.

„Žena útok přežila se zhmožděninami v obličeji, otokem a podlitinami na krku. Dva muži, kteří se ji snažili uškrtit, toho nechali jen proto, že byli vysíleni a taky se obávali, že by se mohli vrátit synové oběti. Motivem byly peníze. Kriminalisté odboru obecné kriminality už oba útočníky obvinili z pokusu o vraždu. Pachatelé jsou ve vazbě,“ řekla Macalíková.

Dva muži ve věku 32, cizí státní příslušník a 26 let ze Vsetínska, se s ženou znali již dříve. Minulý týden jim poskytla na pár dnů střechu nad hlavou, protože pracovali poblíž jejího bydliště. Dva nebo tři dny se pánové nechali hostit, pak se rozhodli, že svou známou okradou o všechny její peníze. Shodli se, že to nepůjde jinak, než že ji zabijí. To všechno posléze přiznali policistům při výslechu.

Ukořistili 16 stovek

„Vraždu naplánovali na páteční večer. Společně s ženou popíjeli. Pak ji starší z mužů vylákal do ložnice, mladší mezitím připravoval zbraň, černý plastový kabel. S tím pak do pokoje vstoupil a bezbrannou ženu začal bít a škrtit. Jeho kamarád se k němu přidal poté, co si na ruce nasadil pogumované rukavice,“ popsala mluvčí. Žena pod útrapami nakonec naznačila, kde má peníze i platební karty a nezbylo jí, než prozradit i PIN kódy. Oba pachatelé po několika dlouhých minutách se rdoušením přestali. Žena jen chroptila, sípala a bezvládně ležela.

„V takovém stavu ji zamkli a se svým lupem, 1600 korunami, odešli do hospody. Pohrozili jí, že pokud někomu něco řekne, ublíží jejím dětem. Zraněnou ženu v noci našel její syn a zavolal pomoc. Oba pachatele jsme krátce na to zadrželi v hospodě,“ uvedla Macalíková.

Oba byli již v minulosti soudně trestaní. Vraždili s úmyslem získat pro sebe majetkový prospěch, proto jim hrozí 15 až 20 let vězení, nebo dokonce výjimečný trest.

V tomto roce policisté ve Zlínském kraji vyšetřovali dvě vraždy a pět pokusů o ně.


(Zdroj: Krimi Zprávy Zlín)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín