KRIMIONLINE, KRIMI VIDEA, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Mladíkům za brutální vraždu bezdomovce potvrdil soud 18 a 20 let

Dvacet let za mřížemi vyfasoval ve čtvrtek u Vrchního soudu (VS) v Olomouci Jiří Znojil (19) a o dva roky méně jeho komplic Josef Král (19) za brutální vraždu bezdomovce. S jednoroční podmínkou pak vyvázl Miroslav Červeňák (26), který se na útoku, byť minimálně, rovněž podílel.


U Červeňáka VS původní patnáctiměsíční nepodmíněný trest, který mu letos 19. srpna uložil senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě, zmírnil. Znojilovi a Královi tresty potvrdil.

Hrůzná událost se stala v noci z 1. na 2. září 2010 v Šumperku v parku. Znojil s Králem tam zaútočili na muže sedícího na lavičce, který se nijak aktivně nebránil. Nejprve jej razantními údery pěstí a koleny především do obličeje napadl Znojil, a když nešťastník upadl na asfaltový chodník před lavičkou, dále pokračoval tak, že ho kopal do hlavy a břicha, dupal na něj a v tomto se střídal s Králem. Oba tak pokračovali do doby, než bezdomovec přestal projevovat jakékoli známky pasivní obrany. Pak z místa odešli.

Po chvíli se však k bezvládnému muži vrátili a zase jej s velkou razancí kopali do hlavy a břicha, čímž mu způsobili natolik závažná zranění hlavy a dutiny břišní, že i přes neprodleně poskytnutou odbornou lékařskou péči během několika hodin v nemocnici zemřel.

Červeňák se nejdříve snažil Krále a Znojila od útoku odvrátit, ale poté, co se mu to nepodařilo, muže také napadl úderem hlavy, a to v době, kdy seděl na lavičce.

Znojil i Král se u VS domáhali mírnější právní kvalifikace, a tím i mírnějšího trestu. Král argumentoval mimo jiné i tím, že hlavním iniciátorem byl Znojil. Ten zase tvrdil, že usmrtit napadeného nechtěl. Červeňák se domáhal zproštění obžaloby. Prý „hlavičku“ muži nedal.

VS však jejich obhajobu neakceptoval. „U Znojila i Krále z důkazů jednoznačně plyne, že vraždili, a to zvláště surovým způsobem. Červeňák zůstal jen u jednoho úderu a v takovém případě byl původní trest nepřiměřeně přísný. Proto jsme mu ho snížili,“ řekl Právu mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Angyalossy.


(Zdroj: Krimi Zprávy Šumperk)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

GUJDA JAROSLAV
* 23.9.1985 hledaný

HOUSKA VÁCLAV
* 22.3.1947 pohřešovaný

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

MAŇÁK MILAN
* 17.4.1983 hledaný

NGUYEN Van Huong ( NGUYEN VĂN HUONG )
*  hledaný

NGUYEN VĂN HUONG
* 18.4.1966 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín